Kierrätyksen hyötykäyttöaste 99% - Veikkaus Oy

Kierrätys kunniaan, hyötykäyttöaste huippuunsa

 

Jätteiden lajittelu on vakiintunut osa Veikkauksen henkilöstön arkea. Työpisteillä löytyvät pääasiallisesti ainoastaan energiajäteastiat. Osastoilta löytyvät myös yhteiskäytössä olevat kierrätyspisteet, josta löytyvät isommat astiat papereille, lehdille, biojätteelle sekä tietoturvapapereille. Keräyspisteet löytyvät myös muulle jätteelle, kuten lasille, metallille ja puujätteelle sekä vaarallisille jätteille.

Näin toimimalla jokainen miettii syntyvän jätteen määrää entistä tarkemmin ja oikeaoppiseen lajitteluun uhrataan hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Samalla hoituu pieni kävely ja verryttely!

Tehokkaan lajittelun ansiosta Veikkauksen pääkonttorin hyötykäyttöaste on pysynyt korkeana jo usean vuoden ajan. Keskimäärin hyötykäyttöaste on ollut 99 % eli vain 1 % pääkonttorilla tuotetusta jätteestä on päätynyt kaatopaikalle hyödyntämättömänä.

Dramaattinen muutos parempaan kierrätykseen tapahtui kymmenisen vuotta sitten, kun Veikkaukseen perustettu ekotiimi ryhtyi organisoimaan, opastamaan, viestimään ja motivoimaan työntekijöitä huolellisempaan jätteiden ja roskien lajitteluun. Kun tarvittavat kierrätysastiat olivat tarjolla, parissa vuodessa saatiin aikaan ihmeitä. Ohjeistuksen toisto ja kertaus ovat myös onnistuneen kierrätyksen perusta; vinkkejä, ideoita, faktoja ja saavutuksia, huumoria unohtamatta. Kiitosta ja palautetta jaetaan säännöllisesti. Yksi tärkeä motivaattori on myös se fakta, että sekajätteen vähentämisellä säästetään rahaa.

 

- Eeva Rissanen / Yhteiskuntavastuuasiantuntija
 Veikkaus Oy